Najčešća pitanja

1. Koliko kg se očekuje da skinem za 20 dana?

Neko ko ima veliki višak (20, 30, 40kg) može skinuti i do 10kg. Ako je ukupan višak par kilograma (5-6), uz pridržavanje uputstava, skinuće ih u okviru jednog izazova (20dana).

2. Koliko puta treba ponoviti plan/izazov?

Zavisi od početnog viška. Neko neće morati da ponovi, a neko će morati i nekoliko puta sa pauzama od deset dana između ponavljanja. U vreme pauziranja, normalno, nije preporučljivo da se opustiš i vratiš na ono što te je ugojilo. U tom periodu posmatraj sebe u zamišljenom ogledalu – ja pre, ja sada, ja za dvadesetak dana, za dva meseca... Poželjno je da se i tokom pauze pridržavaš liste preporučenih namirnica.

3. Da li smem da uzmem duplu dozu da bih ubrzao mršavljenje?

Na kutiji su napisane predviđene dnevne doze kojih se treba pridržavati. Neće se desiti problem, ali nema potrebe da se prave odstupanja. Cilj je da mršaviš zdravo i optimalnom brzinom.

4. Šta ako preskočim neki dan?

Samo nastavi dalje! I ne zaboravi da to uneseš u aplikaciju. Ako si formulu zaboravio/la da popiješ predviđenog dana, nastavi sa formulom koja ti sleduje po rasporedu, odnosno po uputstvu koje ti pruža aplikacija.

5. Preskocio/la sam jedan dan, na kraju izazova mi je ostala ampula viška, šta da radim sa njom?

Svakako ne savetujemo da preskačeš dane, ipak, ako se to dogodi, preskočenu ampulu možeš da popiješ na kraju, i tako nadoknadiš propušten dan.

6. Da li mogu da koristim preparat iako nisam gojazan/a?

Da! Skinny Max preparat, namirnice sa preporučene liste i unos dovoljne količine vode, mogu ti pomoći da budeš i sit/a i fit.

7. Šta će biti ako ne uzimam vodu?

Masnoće koje se otope moraju da se izbace, a organizam „očisti“. Zato i u izazovu imamo iskombinovane dve formule – za topljenje i za eliminaciju, odnosno izbacivanje. Bez vode je to nemoguće, pa i rezultati ne mogu da budu maksimalni. Usput ćeš dobiti lepšu kožu, kosu, odlaziće celulit...

8. Da li smem da pijem čajeve i kafu?

Pored vode dolaze u obzir čajevi i kafa, naravno bez šećera *(podsećamo te da je zeleni čaj već deo formule).

9. Da li smem da jedem hleb i slatkiše?

Nije zabranjeno, ali ćeš skinuti manje. Maksimalne rezultate postići ćeš ako se pridržavaš liste preporučenih namirnica. Ako baš imaš žudnju za slatkim, možda da probaš neke „zdravije“ varijante, kockica-dve crne čokolade, čokolada zaslađena stevijom...

10. Da li je zabranjeno da uzimam alkohol za vreme izazova?

Nije, ali s obzirom na kalorijsku vrednost alkoholnih pića, sigurno nećeš imati očekivan rezultat. Naša topla preporuka je da alkohol izbegavaš.

11. Da li je potrebna nadoknada vitamina?

To zavisi od ishrane koja se primenjuje. Preporuka namirnica koju smo dali, u kombinaciji ne zahteva nadoknadu vitamina. Naravno, nije zabranjena.

12. Ako idem na sport, da li ću moći normalno da treniram?

Sigurno! Sport je uvek zdrav i koristan. Ipak, moraš voditi računa, jer preterana fizička aktivnost kod gojaznih osoba može da napravi veću štetu od koristi. Dakle, ako je višak veliki, samo lagane aktivnosti.

FIZIČKA AKTIVNOST

Primeni fizičku aktivnost kakva god ti odgovara. Svaki pokret doprinosi da bolje kontrolišeš težinu, zaštitiš svoje zdravlje i budeš zadovoljniji i raspoloženiji. Razmisli o šetnji, brzom hodanju, trčanju, vožnji bicikla, plivanju, teretani. Probaj da koristiš stepenice umesto lifta. Jako su korisni kućni poslovi, nemoj bežiti od usisavanje, čišćenja, pranja sudova, izbacivanja smeća, odlaska u nabavku, baštovanstva, peglanja. Ako na poslu sediš, ustani i prošetaj po kancelariji i uradi par vežbi koje ti prijaju.

NIKAKO NE PRETERUJ SA FIZIČKOM AKTIVNOŠĆU

jer možeš da napraviš više štete nego koristi. Ako je višak veliki, samo lagane aktivnosti.